recept: Sült kolbász, Kifőzde
Sült kolbász
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 közepes szál kolbász (60-80 dkg),
5-25 dkg zsír,
3 gerezd fokhagyma, só



Nincs jobb egy hosszában nyársra húzott és parázson megsütött kolbásznál, melynek kárminpiros csöpögő zsírját finom puha, ropogós héjú barna kenyéren fogjuk föl, hogy aztán a kenyeret is kissé megpirítva, fokhagymával bedörzsölve együk a sült kolbászhoz, minél többféle friss zöldség kíséretében!

De parázs nélkül is megoldható a kolbászsütés:
A kolbászokat megmosom, és 1 dl vízben elkevert sóban tört fokhagymával és a zsírral felteszem, és fedő alatt, kislángon kb. 30 percig párolom.
A zsír mennyisége függ a felhasználástól; ha szereted a kolbászzsíros kenyeret lila hagymával, többet tegyél bele; ha nem, egy főzelék rántásához elegendő pár kanál zsírral is beérheted.
A kolbászokat időnként megfordítom és megszurkálom vékony hústűvel.
A félóra leteltével leveszem a fedőt, és pár percenként forgatva pirosra sütöm a kolbászkákat.
Leginkább puha kenyérrel, friss zöldségekkel, kovászos uborkával finom, de sült krumplival, ecetes almapaprikával, vagy főzelékekkel is fantasztikus.
A már említett kolbászzsíros kenyeret hidegen felszeletelt kolbásszal, kosszarv-paprikával is megdicséri akárki.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kovászos uborka
 sültkrumpli
 ecetes almapaprika
 savanyú kosszarv-paprika

Forrás: Anyámtól tanultam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.11.30. Utoljára frissítve: 2008.11.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-28 06:24:40 - 3.42)
Hozzászólások:

Sancho (2012-08-10 14:46:00):
Ajánlhatom a papírban sütöttet is. Oda jóféle lángolt kolbász kell. Egyszerűen csomagolópapírba csavarom duplán, s a parázsra teszem. Csak le kell rázni a ráégett papírt, s lehet szedni befele.

Megjegyzés a recepthez