Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 közepes szál kolbász (60-80 dkg), 5-25 dkg zsír, 3 gerezd fokhagyma, só |
Nincs jobb egy hosszában nyársra húzott és parázson megsütött kolbásznál, melynek kárminpiros csöpögő zsírját finom puha, ropogós héjú barna kenyéren fogjuk föl, hogy aztán a kenyeret is kissé megpirítva, fokhagymával bedörzsölve együk a sült kolbászhoz, minél többféle friss zöldség kíséretében! De parázs nélkül is megoldható a kolbászsütés: A kolbászokat megmosom, és 1 dl vízben elkevert sóban tört fokhagymával és a zsírral felteszem, és fedő alatt, kislángon kb. 30 percig párolom. A zsír mennyisége függ a felhasználástól; ha szereted a kolbászzsíros kenyeret lila hagymával, többet tegyél bele; ha nem, egy főzelék rántásához elegendő pár kanál zsírral is beérheted. A kolbászokat időnként megfordítom és megszurkálom vékony hústűvel. A félóra leteltével leveszem a fedőt, és pár percenként forgatva pirosra sütöm a kolbászkákat. Leginkább puha kenyérrel, friss zöldségekkel, kovászos uborkával finom, de sült krumplival, ecetes almapaprikával, vagy főzelékekkel is fantasztikus. A már említett kolbászzsíros kenyeret hidegen felszeletelt kolbásszal, kosszarv-paprikával is megdicséri akárki. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Ajánlhatom a papírban sütöttet is. Oda jóféle lángolt kolbász kell. Egyszerűen csomagolópapírba csavarom duplán, s a parázsra teszem. Csak le kell rázni a ráégett papírt, s lehet szedni befele.